Fit World Fitness

Szauna

Bérletes vendégeiknek ingyenesen vehető igénybe, egyébként napijeggyel látogatható.

A szaunázás élettani hatása

A forró száraz levegő előnye, hogy a baktériumok elpusztulnak a vírusokkal együtt. Az erek kitágulnak, elkezdődik a verejtékezés, azonban ekkor nem csökken a test hőmérséklete. Az így felfokozott vérellátás következtében gyorsulnak az anyagcsere folyamatok, a méreganyagok kiválasztódása, és a kitágult pórusokon át több salakanyag távozik. Fokozódik a mirigyrendszerek működése, és az öngyógyító képesség is nő. Így lappangó betegségeket hozhat felszínre vagy meglévőt gyógyíthat meg.
Nemcsak ellazít, de szépít is. A méregtelenítésnek köszönhetően a bőr is tisztul, illetve a szaunázás szabályait betartva a meleg után a langyos vagy hideg vízzel történő zuhanyzás mégjobban élénkíti a vérkeringést. Ennek a kettőssége a narancsbőr elleni harcban is tökéletesen segít, természetesen elegendő mozgás és táplálkozás mellett.
Csökkenti a napi stresszt, a túlhajszolt életmódba illesztve megnyugtat, ami szintén a bőrre, a ráncokra is jó hatással van. Ráadásul szaunázás után a kitágult pórusokon keresztül a krémek is jobban felszívódnak, így bőrünk selymesebb lesz.