Fit World Fitness

Legyél itt,

legyél fitt!

Fitnesztermünkben nemcsak kondi, funkcionális részeg, kardiopark és csoportos edzés található, hanem magasan képzett szakemberekkel és gyógytornásszal pre- és rehabilitációs szolgáltatást is igénybe vehető.

  • Testösszetétel mérés
  • FMS mozgásminta szűrés
  • Gyógytorna
  • Flossing
  • Hegkezelés
  • Köpöly
  • Kinesio tape

Gyógytorna

Gyógytornász kollégánkat keresheted, ha szeretnél elkezdeni sportolni, de nem tudod, milyen állapotban van a mozgató szervrendszered. Esetleg volt már sérülésed, műtéted és szeretnél újra panaszmentesen mozogni. Netán fáj a dereked, vállad, csípőd vagy műtét előtt állsz. Állapotfelmérést követően az egyéni céloknak megfelelően alkalmazunk korrekciós gyakorlatokat.

Végzi: Paulik Natália

FMS állapotfelmérés

A funkcionális mozgásminta szűrés elvégzésével feltárhatjuk, ha az egyén mozgásmintája korlátozott vagy elváltozásokat mutat. Kimutathatók az asszimetriák, a mobilitási és stabilitási hiányosságok. Egyszerű pontozási rendszert kínál a kliens mozgásának felmérésére. Egyszerű javító gyakorlatok segítségével rehabilitálja az aránytalanságokat, megerősíti a gyenge láncszemeket.

Végzi: Nagy-Kálozi Attila és Molnár Dániel

Köpöly

A köpöly terápia a kínai gyógyászat egyik eszköze. A vákuumos kezelés hatékonyan alkalmazható feszes, rövidült izmok esetén, műtéti hegek okozta letapadásokra. A fascia összetapadása izom-, és ízületi fájdalmakat okozhat, beszűkítheti az adott régió mozgását. Ezek oldására használhatjuk az eszközt.

Végzi: Paulik Natália

Flossing

Fájdalomcsillapításra, mozgástartomány növelésre. A flossing a prevenció és a rehabilitáció területén is használható eszköz. A kezelés célja a fájdalom csillapítása, a mozgástartomány növelése és a szöveti letapadások oldása. A szalag segítségével kompressziót fejtünk ki a fájdalmas területen (izmok, ízületek), majd az adott régiót különböző gyakorlatokkal mobilizáljuk. Akut- és krónikus fájdalmak esetén, mozgásbeszűkülésnél, kötőszöveti letapadások fennállása során alkalmazható módszer.

Végzi: Paulik Natália, Nagy-Kálozi Attila, Molnár Dániel, Pap Imre

Kinezio tape

A kizeziológiai szalagot kiegészítő kezelésként alkalmazhatjuk a prevenció és a rehabilitáció területén egyaránt. Támogatja a fájdalmas, sérült régió hatékony gyógyulását. A szalagot különböző ragasztási technikával helyezzük fel az érintett régióra. Használhatjuk fájdalomcsillapításra, ízületi funkció erősítésére, segítésére. Tartáshibák korrekciójára, izomsérülések esetén, duzzanatok csökkentésére, sportsérülések során.

Végzi: Paulik Natália, Nagy-Kálozi Attila, Lajkó Krisztián